Hier ben ik !

Ken je dat? Je staat voor een grote groep mensen, tikt tegen je glas om de groep stil te krijgen en…….Je klapt dicht. Je stem is te zacht en je verliest de aandacht van de groep.

Met deze ervaring kwam Bas naar mij toe. Valt er nog wat aan te doen vraagt hij , ik durf niet meer te spreken in het openbaar, maar voor mijn werk moet ik wel.  Voor mij een  duidelijke hulp vraag. We beginnen met een individuele training van een dag.

En starten met een ontspanningsoefening waarbij de ademhaling centraal staat.  Jezelf leren kennen dat is het eerste uur ons doel. Plotseling begint Bas te huilen. Dit gebeurt vaker bij mijn trainingen dus ik kijk hier niet van op.  Hoe kan dat nou? Nou kan ik een heel theoretisch verhaal houden over wat er gebeurt. Maar kort samengevat heb je iets bij jezelf los gemaakt.

Twee maanden later (afgelopen week) spreekt Bas op een congres voor 800 man publiek. Natuurlijk ben ik erbij, achter de coulisse doen we nog een toi toi toi oefening en daar gaat hij.  Zelfverzekerd met de juiste intonatie en een rustige ademhaling staat Bas op het podium.

Achteraf hebben we naast die 1e dag coaching nog 3 korte sessies met elkaar  gehad. Maar het resultaat mag er wezen.

Dit maakt mijn werk zo mooi!

Bas kan nu zeggen HIER BEN IK! jij ook?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close